VRIES – Op woensdag 23 mei stapten de Vrouwen van Nu op de fiets voor de lange fietstocht. De dames van de fietscommissie hadden de tocht al voorgereden, waardoor we getrakteerd werden op prachtige plekjes. Het beloofde een mooie dag te worden, dus alle reden om te gaan fietsen. 17 Dames verzamelden zich voor vertrek bij café Centraal om 9.30 uur. Via de strubben gingen we naar Breeland in Annen, waar we de koffiestop hadden. Op weg er naar toe kwam één van onze dames ten val, zij het gelukkig met goede afloop. Tijdens de koffiepauze, met wat lekkers, konden we met z’n allen weer even op verhaal komen. We vervolgden onze tocht langs Oud-Annerveen, De Groeve, Kropswolde, Meerwijk.  Daarna was het tijd voor de lunch! Ter plekke troffen we een verslaggever aan, bekend van TV Noord, die ons ging interviewen  en alles vastlegde. Het is te zien op www.youtube.com/grandioosgroningen. Onderweg bezochten we nog een tuincentrum, waar we konden genieten van plant en dier. Het was warm, dus moest er een pauze ingelast worden om de dorstige kelen te lessen. De route was prachtig. Jammer genoeg drukte het voorval een stempel op de mooie fietstocht. Wij sloten de dag af met een lekker etentje en met 50 km op de teller waren we weer in Tynaarlo.

De jaarlijkse zomermarkt op zondag 27 mei 2018 is weer voorbij. Ook de Vrouwen van Nu Tynaarlo waren weer vertegenwoordigd met een gezellige kraam. Kniepertjes werden er gebakken en verkocht.

Er heerste een gezellige sfeer op deze warme dag en velen wisten ons, door de geur van de kniepertjes, wel weer te vinden. Overal in de omgeving was wel iets te doen. Verder was er nog roosjes plukken, waar leuke prijsjes mee te behalen vielen. Ook voor het raden van het gewicht van de krentenwegge, het bedrag van de boodschappenmand en het aantal snoepjes in de pot was veel belangstelling. Het gewicht van de krentenwegge: 2444 gram. Het bedrag van de boodschappenmand 28.76 euro en het aantal snoepjes: 168 stuks. Het was met recht weer een mooie zomermarkt!