Spetterend strandfeest  voor en door dorp Tynaarlo

TYNAARLO – Heel Tynaarlo richt de blik op de komende Beach Party ’17, die gehouden wordt van vrijdag 14 juli tot en met zaterdag 15 juli. Er zijn attracties voor iedereen, voor jong en oud.  Van een kinderbeachbingo voor de kleintjes, beachvolleybal voor sportievelingen, ‘Preuvement’ voor fijnproevers, shantykoor voor gezelschapsmensen en als absoluut topattractie ‘Blij dat ik Glij’/Glans van de Schans, voor jong en oud. Alsof dat nog niet genoeg is kan men ook meedoen aan een verloting, met de mooiste prijzen, waaronder een auto!. Alle reden om naar Tynaarlo te komen. Plaats van handeling: het natuurzwembad.

De Beach Party wordt niet ieder jaar gehouden. “De bedoeling was om de twee jaar, maar dat is niet geheel gelukt”, vertelt Alle Menninga, van Cafe Centraal. Maar als er dan ook een feest gehouden wordt, pakken ze ook groots uit in het kleine dorp. “In 2010 zijn we begonnen met Fiets ‘m erin, 2013 hadden we een stormbaan over het water, 2015 was er ‘Bommetje’ en dit jaar ‘Glans van de Schans’. Er staan tal van nieuwigheden op het programma, zoals een beachbingo, voor kinderen (op vrijdag), maar ook voor volwassenen (vrijdagavond).  Een bingo hebben we nooit gehad en zeker niet bij een zwembad. Het idee is bingo vanuit de strandstoel”. Dan is er de primeur van ‘Preuvement’, met lekkere hapjes uit de hele wereld. Te denken valt aan een Thais soepje, Taco, Indiase kip. “Normaal hebben we altijd hamburgers, nu hapjes uit allerlei landen, die we zelf maken”. En dan het spetterend spektakel, dat je niet mag missen: Blij dat ik Glij dan wel Glans van de Schans, naar het populaire tv-programma Te Land, ter zee en in de lucht. “De bedoeling is om in een bootje van een schans van 10 meter naar beneden te suizen. Het gaat om de snelste tijd. En dus zal er een bel klinken, zoals op tv. Tot nu toe zijn er vijftien bootjes, de verwachting is dat er dertig bootjes – met passagiers- meedoen. Deze bootjes mag je zelf maken, maar de organisatie stelt ze ook beschikbaar. Er komt sowieso een beachpartyboot”. Het waterspektakel begint op zaterdagavond om 18.00 uur. Beachvolleybal is er op zaterdagmorgen (10.30 uur). Hiervoor hebben zich tot nu toe 18 teams aangemeld.  Blikvanger is ook de toertocht van motoren. In de zaterdagnamiddag (15.30 uur) zullen zo’n vijftig motoren hun vehikels tonen. “We hebben alle inwoners gevraagd die motoren bezitten. Nou, we kwamen op tachtig. Maar ja, niet iedereen kan natuurlijk. De motorrijders organiseren ook een kwis, die gaat over de motoren. Daar stellen ze prijsjes tegenover”.  Rondom het water zijn tal van activiteiten. “Het hele dorpsverenigingsleven kan zich presenteren. Ze zullen allerlei activiteiten organiseren. Er zijn al tal van verenigingen, die hun toezegging hebben gedaan. De dartsclub bijvoorbeeld, die een kroeg heeft nagebouwd, de biljartclub, Historische Vereniging, Dorpsbelangen, Tynaarlo 2020, de Vereniging voor Volksvermaken regelt het huttenbouwen en bingo”. Wat is een beachparty zonder muziek? Shantykoor uit Rolde zal de stemming erin brengen. Het tent gaat eraf bij het negenkoppige Xclusive, dat ongetwijfeld zonnige hits laat horen. De blote voetjes kunnen van de vloer en in het zand. Er is nog veel meer. Voor de kinderen een kindermolen en luchtkussen en ook de brandweer al acte de presence geven. Dan is er rond 17.00 uur zaterdagmiddag nog een ‘dorpsverrassing’.

Zoveel activiteiten, dat moet natuurlijk wel georganiseerd worden. Het comité dat zich daarmee bezighoudt is uitgebreid. De volgende personen mogen in het zonnetje worden gezet: Richard Brink, Johan .Boer, Gerard Darwinkel, Alfred Holman, Menno Geerlichs, Arjan Veendijk, Jilje Scheeringa, Alle Menninga, Annet Siertsma, Jannie Blaauw en Marijn de Lange. “Wij zijn blij dat de jongens meehelpen”, zegt Hester, die zelf ook een nodige steentje bijdraagt. Vier keer werd een oud-ijzeractie gehouden. Namens organisatie Beach Party dorp Tynaarlo bedankt. Het heeft een mooi bedrag opgeleverd. Niet alleen deze groep, ook de steun van VVV – voor bij het hutten bouwen en organiseren van de bingo- en tal van andere vrijwilligers en sponsoren zijn we dankbaar. Niet te vergreten ook de boer, die het land van te voren heeft bewerkt en het snoeien in samenwerking met Dorpsbelangen.”

Tijdens het strandfeest wordt er een verloting gehouden, waarbij zeer aantrekkelijke  prijzen te verdienen zijn. Hoofdprijs? Een auto!  Kortom: voor werkelijk iedereen is er wat te zien en te beleven rond het natuurzwembad.  Niets staat een spetterend strandspektakel in de weg. En mogen we ook rekenen op een zonnetje?

Naam: Beachparty ‘17

Organisatie: Team Beach Party

Locatie: Natuurzwembad Tynaarlo

Tijd: vrijdag 14 juli en zaterdag 15 juli. Start vrijdag: 16.30 uur, zaterdag 10.30 uur.

Informatie: http://www.vvv-tynaarlo.nl