YDE/DE PUNT – De uitwedstrijd van het eerste team van The Batswingers tegen Rotak (Roden) uitkomend in de tweede klasse senioren GFD poule A kon bij een overwining voor het team uit Yde De Punt het kampioenschap opleveren. Voor John Koster, Linda van der Veen en Jan Holtrop kwam het er deze keer dan ook op aan. In de eerste partij van de avond moest John Koster het opnemen tegen Erik Jan Pronk en ondanks het goede spel van John liep hij tegen een nederlaag op. Daarna moest Jan Holtrop het opnemen tegen Erwin Heijnen. Deze partij wist Jan Holtrop te winnen. Hierna was het de beurt aan speelster Linda van der Veen. Zij moest de strijd aan gaan met Sander Westerlaan. Sander speelde een sterke partij en wist dan ook te winnen. Daarna werd het dubbelspel gespeeld. En het goed op elkaar ingestelde team van Rotak wist het team van The Batswingers een nederlaag toe te brengen.

De tweede ronde van deze avond herstelden The Batswingers zich. Zowel John, Jan en Linda wisten nu hun partij te winnen.

De derde ronde begon voor Linda van der Veen slecht want zij liep tegen haar tweede nederlaag op. Door deze nederlaag leek het kampioenschap nog even op zich te laten wachten. Maar door de overwinningen hierna van Jan Holtrop en John Koster werd de einduitslag Rotak – The Batswingers op 4 – 6 bepaald. Ondanks het kleine puntverschil kon het eerste team van The Batswingers zich kampioen noemen. Met het behalen van dit kampioenschap zal het team in de nieuwe najaars-competitie uitkomen in de eerste klasse.

 

The Batsingers kampioen