EELDE – Een fantastische jaarmarkt, afgelopen zaterdag in Eelde. Het was smoordruk op de markt, waar jong en oud genoot van het weer, de grote variëteit aan koopwaar en natuurlijk de verschillende podia. Roelof Boerma, voorzitter van de Jaarmarkt Eelde, spreekt over een ‘successtory’. ‘Het kon ook bijna niet anders met dit weer’, zegt hij. ‘We begonnen om zes uur ’s ochtends met regen, maar dat klaarde al gauw op. Mede door het goede weer, hebben we verschrikkelijk veel bezoekers getrokken. Eelde stond vol. De auto’s stonden rijen dik en ook de politie gaf aan dat het nog nooit zo druk is geweest’, vervolgt Roelof.
Daarnaast heeft de plaatselijke horeca een uitstekende dag gehad. ‘De ondernemers waren heel positief. De veranderingen die wij voor deze editie hebben doorgevoerd, hadden zeker effect. We hadden alles meezitten dit jaar.’ De organisatie kreeg ook de complimenten van het college van B & W van Tynaarlo.

Als Roelof een schatting moet maken over het bezoekersaantal van afgelopen zaterdag, dan denkt hij dat er zo’n 35.000 bezoekers naar Eelde zijn gekomen. Als de exacte aantallen ook maar een beetje in de buurt komen, zou dat een record zijn. ‘De kraamhouders waren ook heel positief. De markt sluit om 17:00 uur, maar om 16:00 uur was het nog onverminderd druk. Een topjaar voor de kraamhouders.’ En dus ook voor de organisatie. Is een editie zoals deze nog te overtreffen? ‘Dat is dus de uitdaging. Al zouden we ook heel tevreden zijn als we de komende jaren dezelfde bezoekersaantallen kunnen noteren.’
Het programma met verschillende podia, een ontmoetingsplein en overig vertier heeft in ieder geval zijn vruchten afgeworpen. De jaarmarkt in Eelde was een daverend succes!