VRIES- De afsluiter van een lang, intensief handbalseizoen. Zo mag je de deelname van de handbalsters aan het jaarlijkse beach toernooi in Gieten wel noemen. Na een stroeve start, iets waar de ploeg bij het beachen wel patent op lijkt te hebben, eiste de formatie uit Paterswolde alsnog de eerste plek in de eindstand op.

Het evenement in Gieten staat bekend als een uiterst sportief gebeuren dat zich afspeelt in een prettige ontspannen sfeer. Zoals te doen gebruikelijk kende de ploeg een moeizaam begin. Tegenstander V&S uit Groningen kende beslist geen opstart perikelen en won het duel met ruime cijfers. Actief, met gastspeelster Heleen Ensing in de gelederen (de linkshander liet een prima indruk achter), begon echter in de overige duels zijn draai te vinden en wist alle andere wedstrijden in winst om te zetten. Chantal Kampijon nam daarin het voortouw door meerdere dubbele treffers aan te laten tekenen. De laatste wedstrijd in de poule diende de doorslag te geven, en daar waar V&S het een beetje liet liggen kwam Actief overtuigend door. Het bleek voldoende voor de winst in het toernooi en dat zorgde voor enthousiaste taferelen aan Paterswolder zijde.

Reeds op donderdagavond 5 juli traden ook de B meiden aan in Gieten voor dit beach toernooi. Het was voor deze meiden de 1e kennismaking met een beach toernooi, waardoor er nog geen aansprekende resultaten verwacht werden. Desondanks hebben de meiden met veel plezier deel genomen en willen ze dit volgend seizoen zeker een vervolg gaan geven.

Maar naast de prestaties van de dames equipe, de deelname van de B meiden en de 6e plaats en Fair Play Award op het NK voor de D jongens, was er nog een tweetal van Actief dat op een positieve manier de aandacht op zich wist te vestigen. Het jeugdig scheidsrechters koppel Koen Nijnuis en Stijn Westerhof lieten dit seizoen al zien wat ze aan potentieel in huis hebben. Dat is ook het NHV niet ontgaan want het duo werd door de nationale bond uitgenodigd om te komen fluiten op NK beach handbal in Biddinghuizen. Begeleid door de hoogste scheidrechters van het NHV was men tijdens de poule wedstrijden dermate onder de indruk van het tweetal geraakt, dat ze aangewezen werden om de finale van de zaterdag te fluiten! En dat deden ze vol overtuiging. Van deze jonge talentvolle handbal scheidsrechters gaan we de komende jaren nog veel horen!