ZEIJEN – Vrijdag 13 juli werd er voor de 40e keer een zeskamp georganiseerd in Zeijen.

Onder mooie weersomstandigheden werd er door 14 ploegen gesteden om de felbegeerde Boermarkebeker. De ploegen moesten de volgende spelonderdelen doen: ledikantenrace, bandentransport, estafette, buikschuifbaan, hindernisbaan en een gezamelijk slotspel.

In alle 40 edities hebben we een waterbak bij de zeskamp gehad. De deelnemers weten dat dit een vast onderdeel is van de zeskamp. Dit jaar hadden we zelfs twee waterbakken. De deelnemers moesten een parcours afleggen door beide waterbakken. Dit leverde weer spectaculaire beelden op.  Naast al die sportieve onderdelen hadden we ook een denkronde. De denkers kregen vragen voorgeschoteld uit de kranten van de afgelopen dagen.  Team Zuideinde ging ervandoor met de 1e plek, Rheeërweg veroverde de tweede podiumplaats en team Hoofdstraat Noord wist de derde plek te bemachtigen.

Op donderdag 12 juli werd voor de 22e keer het Levend Tafelvoetbal georganiseerd. Er werd door 11 ploegen gestreden om de café Hingstmanbokaal. Door de ploegen werd geprobeerd om zoveel mogelijk te scoren. Er werd niet gedacht van bij 1 – 0 voor we gooien de pot dicht. Nee er werd fanatiek door gevoetbalt om maar meer doelpunten te scoren. De doelpunten vielen dan ook als rijpe appels van een boom. Nadat de rookwolken waren opgetrokken en de zweetdruppels waren afgeveegd konden we de uitslag bekend make. Numero uno: SVZ 1, twee: SVZ 3 en de derde plek was voor de Bierbeukers. Meer prachtige foto’s vind je op de website en de Facebookpagina van de Vriezer Post!